top of page
 • Waarom is BeZeR er nu voor brevethouders in loondienst?
  BeZeR heeft gemerkt dat brevethouders in loondienst of op zelfstandige basis regelmatig met dezelfde vragen zitten. Het brevet en de instructietoelating is ten persoonlijke titel of je nu in loondienst bent of werkt op zelfstandige basis. Zonder het brevet en de instructietoelating kan je het beroep niet uitoefenen. BeZeR vindt het niet meer dan normaal dat de brevethouders als dusdanig mee aan de onderhandelingstafel zitten als het over hun beroep gaat.
 • Waarom is BeZeR er ook voor (adjunct) rijschooldirecteurs?
  Meerdere zelfstandige rij-instructeurs hebben de stap gezet naar rijschooldirecteur omdat ze op deze manier attesten kunnen uitschrijven. Alleen heeft de overheid nooit rekening gehouden met "rijscholen" waar enkel "B" rijlessen worden gegeven, waar maar 1 persoon tewerk gesteld is. Deze rijscholen moeten aan veel verplichten voldoen die onvoldoende is afgestemd op de grote van deze type rijscholen.
 • Blijft BeZeR de rechten van de zelfstandige brevethouders verdedigen?
  Uiteraard! We zien niet in waarom dit in conflict zou komen met de rechten van andere brevethouders. BeZeR wil de rechten verdedigen van alle brevethouders! Deze zijn op dit ogenblik te weinig afgestemd op de realiteit van vandaag. Denk bijvoorbeeld terug aan de examens die ieder van ons heeft moeten afleggen om zijn brevet te behalen.
 • Waarom zou ik lid worden van BeZeR als brevethouder?
  Er zijn de laatste jaren veel aanpassingen aan de rijopleiding gemaakt. Veel zaken zijn reeds terug naar af door de Raad van State. BeZeR wil de brevethouders een stem geven in het overleg. Op dit ogenblik worden de onderhandeling teveel gedomineerd door de grote rijscholen en de overheid. Dus: Hoe meer leden, hoe meer de overheid rekening moet houden met de brevethouders.
 • Heeft het zin dat ik aansluit als ik in dienst ben bij een rijschool?
  Ja, zeker! Als brevethouder blijf je op de hoogte van de vernieuwingen binnen onze sector. Het geeft je een stem om zaken aan te passen die iedere brevethouder ten goede komen. Met andere brevethouders kan je via de gesloten Facebook groep vragen stellen en informatie delen.
bottom of page